De Kronenschool is een initiatief opgezet en uitgevoerd door een aantal professionals en studentes. Onderwijs, passie voor leren en organiseren verbindt ons.

Loles Bobo

Loles Bobo komt oor­spron­ke­lijk uit Spanje waar ze scheikunde stu­deerde en jaren werkte in het onder­wijs als docent en team­lei­der. Sinds 1995 woont ze in Nederland.  Na  enkele jaren gewerkt te hebben bij een automatise­rings­bedrijf in Nederland, maakte ze weer de switch naar haar passie: het onder­wijs. Sinds maart 2014 is ze werk­zaam als directeur van een basisschool, eerst in Zwolle op de Geert Grote school en vanaf 2018 op de Amalia-Astro in Baarn.

 

 

Iris Dijkman

Iris is 19 jaar en studeert als derdejaars aan de Pabo op de Marnix Academie in Utrecht. Op de havo kwam zij er al snel achter dat haar roeping in het onderwijs ligt. Wat zij zo leuk vindt aan het onderwijs heeft vooral te maken met het zien groeien van kinderen en daar deel van uit kunnen maken. Ook is samen en betekenisvol leren een belangrijk stuk van haar visie. 

Iris heeft onder andere stage gelopen op de Amalia-Astro school in Baarn, waar Loles directeur is. Via deze weg is zij terecht gekomen bij de Zomerschool in Baarn. Hier heeft zij veel mooie dingen gezien en was daarom gelijk enthousiast om dit mooie nieuwe project te coördineren.

 

Juul Godding

Juul is 20 jaar oud en woont in Utrecht. Hier studeert zij als derdejaars student aan de Marnix Academie. Van jongs af aan gaf Juul aan dat zij later iets met kinderen wilde gaan doen. Vanaf het begin van haar middelbare schooltijd wist zij zeker dat het onderwijs haar vervolgstudie zou gaan worden.

Na inmiddels al stage te hebben gelopen op drie verschillende scholen, heeft Juul alles behalve spijt van de beslissing om het onderwijs in te gaan. Zij geeft aan dagelijks te genieten van de kinderen en vindt het mooi om deel uit te mogen maken van hun leerproces. Juul vindt het binnen het leerproces van de kinderen erg belangrijk om in te spelen op de verschillende onderwijsbehoeftes van de kinderen; geen enkel kind is hetzelfde. Met deze insteek en heel veel enthousiasme coördineert ze De Kronenschool.

 

Lillian Reinders

Lilian zit in de laatste fase van haar Master Internationale Betrekkingen en heeft vorig jaar haar Master Bedrijfskunde al afgerond. Leren is niet altijd gemakkelijk gegaan, maar met een grote portie doorzettingsvermogen is zij gekomen waar zij nu staat. 

Naast haar studies werkt zij als teamleidster bij Albert Heijn en tot voor het coronatijdperk spendeerde Lilian veel tijd buiten de Nederlandse grenzen; voor studie, stage of (spontane) bezoekjes aan buitenlandse vrienden. Nu dit helaas niet meer mogelijk is, is het de tijd om de uitdagingen dichter bij huis te zoeken. Haar doorzettingsvermogen & organisatietalent zet ze maar al te graag in om dit initiatief tot een succes te maken! 

“If you can dream it, you can do it”.

Berthine de Roo

37 jaar geleden geboren in de buurt van Utrecht, maar sinds haar studie woont Berthine in Nijmegen. Na wat omzwervingen werkt ze nu al bijna 10 jaar voor een educatieve uitgeverij. Als Product Owner is Berthine verantwoordelijk voor een lesmethode voor het vmbo beroepsonderwijs en een lesmethode voor het praktijkonderwijs.

‘Ik ben erg enthousiast over het initiatief van de Kronenschool om basisschoolleerlingen en studenten met elkaar in contact te brengen en zo beide groepen een kans te geven om van elkaar te leren en onderling een gezellige tijd te hebben.’