Elk kind in Nederland verdient een kansrijke omgeving om zich te kunnen ontwikkelen. In deze bijzondere tijden van corona is het niet evident dat de kansengelijkheid er voor ieder kind is. Daarom willen we met de Kronenschool kinderen extra leertijd bieden en bijvoorbeeld zo hun taalvaardigheid vergroten. Met creatieve activiteiten zal bovendien het welzijn van de kinderen worden bevorderd.

Ook voor studenten is deze tijd niet makkelijk. Ze hebben minder contacten en hebben ook behoefte om goed werk te doen. Deze twee maatschappelijke uitdagingen zullen in de Kronenschool samengebracht worden tot een gemeenschappelijk project. Beide groepen zullen hiervan profiteren.

Klik hier om de gezichten áchter de Kronenschool te zien. 

 

De Kronenschool is een initiatief van stichting Instudo locatie Hogeland (Utrecht)

Hogeland is een studentenhuis in Utrecht voor mensen die ambitieus zijn in hun studie en ook verder kijken dan hun eigen vakgebied. In Hogeland worden culturele en sociale activiteiten aangeboden als aanvulling op de eigen specialisatie. Voor je persoonlijke groei is namelijk niet alleen kennis nodig maar ook de reële ervaring van de inzet voor anderen én de samenwerking met anderen buiten je studie. Daarom biedt Hogeland de kans je talenten in te zetten en te ontwikkelen ten dienste van sociale initiatieven. Één van deze projecten is de Kronenschool. 

Meer informatie over Instudo en locatie Hogeland vind je hier